O nama

Nakon  skoro 30 godina truda i usavršavanja tehnološkog postupka prilagođenog porodičnoj proizvodnji,  ponosno vas upoznajemo sa našim, domaćim, malt viskijem. TWO DOVES viski je proizveden u Đurđevu, isključivo od ječmenog slada, triput desilisan u klasičnom kazanu i odležao najmanje 4 godine.

Odmah na početku naglašavamo da se pića istog tipa proizvedena na raznim lokacijama moraju razlikovati međusobno (Konjak – Armanjak, Highland – Lowland) zbog različitih lokalnih karaktestika sirovina od kojih su proizvedene, ali i zbog nijansi u kojima se proizvodnja razlikuje. Šta više i kod istog proizvođača se, od bureta do bureta, viski razlikuje. Iz tog razloga velika većina proizvođača meša (blenduje) nekoliko desetina vrsta destilata iz svoje destilerije ili iz raznih destilerija iz raznih pokrajina da bi uprosečili i standardizovali ukus i aromu svog proizvoda. Zato nije realno očekivati da viski proizveden u Đurđevu ima isti ukus kao neki od viskija proizveden u Škotskoj ili Irskoj.

Prvi domaći viski

I ako se dosta piše i priča da je naš viski prvi viski sa ovih prostora to zapravo nije istina. Još za vreme SFRJ je Rubin Kruševac, u saradnji sa BIP, kratko proizvodio RB viski a koliko smo informisani bilo je još nekoliko ne tako slavnih pokušaja. U svakom slučaju koliko smo mi mogli na tržištu primetiti, trenutno smo jedini registrovani proizvođač viskija u Srbiji.